Detta blir årets stora tema

oIpwxeeSPy1cnwYpqJ1w_Dufer Collateral test

DEL 2: Vad är ditt stora övergripande fokus för i år? Har ditt år ett tema? I första inlägget i denna serie om nyårslöften, årsteman och fokus i arbetslivet (och livet) 2016 frågade jag om dina ambitioner för det nya året. Nu försöker vi översätta det till ett övergripande fokus och tema för året. Vad ska ditt 2016 genomsyras av? Mitt eget tema och fokus kom att grunda sig i denna förlösande fråga som jag ställde mig själv.

Jobbar du medvetet för att bygga det du vill uppnå?

När jag kom fram till vilka stora ambitioner jag har för det nya året insåg jag att mitt personliga fokus, tema och övergripande löfte för 2016 är att jobba mer medvetet och aktivt för att bygga det jag vill uppnå.

Ingen kioskvältare kanske du tänker. Det borde vara givet att alla medvetet arbetar för att uppnå sin målbild. Jo, många gör nog det, inte minst t.ex. alla framgångsrika idrottsmän/kvinnor, entreprenörer, företagsledare och artister (med flera). I deras recept för att uppnå den stora målbild de satt upp listas avgörande ingredienser som t.ex. stort fokus, gedigen medvetenhet och envist genomförandet av en högst aktiv plan. Men ärligt talat, många av oss följer inte detta recept. Många följer med strömmen. Inför det nya året har jag påmints om att även jag riskerar att göra det. Stora saker händer inte på automatik och ska vi få ett annat resultat än tidigare måste vi göra medvetna andra val. Ett medvetet aktivt byggandet mot en målbild frigör även energi som är helt nödvändig. Den där energin som föder ny energi. Kanske känner du igen dig? Jag har själv känt den när jag startat företag, byggt om lägenheter, utvecklat nya produkter, satt färg, form och text på nya idéer. Den energin. Jag kallar det nybyggarenergi. Den vi ofta känner när vi jobbar med att bygga något för första gången. Det där drivet, det där tunnelseendet mot målet. Känner du igen känslan?

Därför är 2016 Builders Year

För mig handlar därför 2016 om att hitta tillbaka till nybyggarenergin. Att medvetet aktivera den som bränsle för ha viljan, modet och förmågan att bygga det arbetsliv (och liv) som jag vill ha. Därför har jag även korat 2016 till byggandets år, eller Builders Year (vilket du som följer mig på Instagram har märkt). Vill du göra detsamma? Ska vi bygga mer saker? Göra fler saker vi inte gjort tidigare? Skapa och vara kreativa? Testa och experimentera? Japp! Låt oss dela med oss på #buildersyear.

BuildersYear(Nytt armband för i år)

Builders Year blir temat som summerar mitt fokus om att mer medvetet och aktivt arbeta för att bygga det jag vill uppnå. För jag är ingen idrottsstjärna med 20 års mental träning i bagaget där medvetenhet och tunnelseende kommer på automatik. Chansen är hög att du inte heller är det. Jag behöver ett tema, ett fokus. Men lyckas jag väl behöver jag det kanske inte 2017. Om jag lyckas hålla mina nyårslöften kan det mycket väl bli så. I nästa inlägg i denna lite annorlunda serie här på bloggen kan du läsa mer om just nyårslöftena som ska hjälpa mig hålla mitt fokus. Men först detta inläggs viktigaste fråga till dig:

Vad är ditt stora tema för 2016?

Dela gärna med dig. Om du gör det på din blogg, Twitter eller Instagram (tagga för all del med #mittarbetsår), genom kommentarer här eller mail spelar ingen roll. Detta inlägg och denna serie handlar inte om mig, den handlar om oss.

Ps. Du kan inspireras av t.ex. Kristina Närman, som hoppat på denna miniserie och delar med sig av sitt fokus och sina löften för 2016 på sin blogg. Fantastiskt!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>