Digitala HR trender i morgon på #truStockholm 2014

truStockholm-logo

För den som vill ligga i framkant inom Employer branding har jag i ett tidigare blogginlägg listat ett antal bra events under våren. I morgon torsdag är det dags för #truStockholm, där jag även kommer att leda två spår kring digitala HR trender och hur man gör medarbetarna till varumärkesambassadörer. Deltar gör personer från IBM, Sandvik, Svenska Spel, Systembolaget, Försvarsmakten, Region Halland, Capgemini och ett 50-tal andra organisationer som vill utforska och dela med sig kring viktiga utmaningar och möjligheter inom HR.

#truStockholm är Sveriges största s.k. unconference för HR och en del av globala #tru startat 2009 och enligt arrangörerna idag världens största och mest globala unconference inom HR. Med sitt fokus på trender inom rekrytering, employer branding, talent management och sociala medier finns något för alla. Spåren om digitala HR trender och varumärkesambassadörer är två exempel på områden som berör alla organisationer idag och där förutsättningarna förändras snabbt och ibland smärtsamt.

Mina tips till dig som går på #truStockholm är:

1. Var engagerad. Alltså var inte så svensk utan delta verkligen. Atmosfären i samtalen ska vara ”we are among friends” och ju mer öppen man är desto bättre utbyte.

2. Blanda dina behov. Sätt en balans i valet av spår, mellan det som brinner just nu och utmaningar/möjligheter om du lyfter blicken. Välj inte bara det ena.

3. Nätverka lyssnande. På tru deltar många intressanta personer och för att hinna träffa så många som du vill brukar, precis som på de flesta events, inte pauserna räcka. Mitt tips är då att lyssna och göra grova anteckningar i alla spår du deltar i, det är också ett sätt att lära känna personerna. De flesta gör normalt inte detta alls.

Unconference konceptet bygger på en mängd spår där konversationen är i fokus. Fyra styrande enkla regler gäller: inga föreläsningar och PPTs, ingen pitchning, inga namnskyltar och ingen dresscode.

För dig som inte kan vara på plats (eventet är fullbokat sedan länge), följ diskussionerna på Twitter på #trustockholm.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>