Föreläsare

Med målet att sprida kunskap, inspirera till nya idéer, engagera, utmana och öppna spännande samtal anlitas Tommie Cau frekvent som föreläsare/talare och paneldeltagare.  

Tommie Cau som föreläsare – Future of Work, Employer Branding & HR

Mina föreläsningar handlar om utmaningar och möjligheter inom Future of Work, employer branding och HR, med fokus på digitalisering. I mina föreläsningar vägleder och utmanar jag medan jag skapar energi och förmedlar kurerad kunskap. Som föreläsare är jag väl förberedd, bjuder jag på mig själv och skapar en härlig stämning. Föreläsningarna görs både på svenska och engelska.

Föreläsningarna kan genomföras såväl digitalt som fysiskt på plats.

Här följer exempel på de föreläsningar jag gör och har gjort för olika kunder.

>> Morgondagens arbetsplats och kontor

En inspirerande och interaktiv föreläsning om vad vi vet och inte vet om morgondagens arbetsplats och kontor. Föreläsningen fokuserar på tre delar; 1) perspektiv på tiden vi befinner oss i just nu, 2) det nya nuläget och nya insikter om arbetslivet och arbetsplatsen efter Covid-19 pandemin, och  3) vad vi ser framåt, hur ser framtidens arbetsplats och kontor ut och vad betyder det för dagens organisationer och ledare.

>> Framtidens arbetsliv – what’s next?

Kort eller lång föreläsning som blandar inspiration, fakta, goda exempel och tips om arbetslivets utveckling. För många är frågan om framtidens arbetsliv mer aktuell än någonsin och alla undrar hur det ”nya normala”. Hur ser den fysiska arbetsplatsen ut? Hur ser framtidens medarbetare ut? Föreläsningen bygger på tre delar 1) Trenderna i omvärlden, 2) Arbetslivet efter peak Covid-19, 3) 6 bilder av framtidens arbetsliv.

>>Ladda för framtiden – så möter ni morgondagens förändringsvågor

Inget årtionde har utmanat arbetslivet som 2020-talet gör. I en inspirerande och konkret trendspaning lyfter föreläsaren och rådgivaren Tommie Cau ett par stora förändringsvågorna som HR möter 2020-talet. Vilka stora förändringar i teknik, kompetenser, värderingar och arbetssätt väntar i Coronapandemins spår? Vad får det för konsekvenser och vad börjar vi göra idag för att möta vågorna? Välkommen på en energifylld och interaktiv resa där du får perspektiv, fakta, argument och goda exempel som din organisation, HR-funktion och ledningsgrupp behöver diskutera direkt nu.

>>Employer Branding på 2020-talet – trender du måste bemästra för att vara relevant

En framtidsspaning med de viktigaste trenderna inom Employer Branding och vad ni som HR-ledare, organisationer och företagsledning behöver tänka på för att bli och förbli relevanta i ert employer branding arbete de kommande åren. Här samlar jag mina just nu viktigaste spaningar och råd till dagens organisationer, ledare och HR-proffs.

>>Jakten på giggarna – så möter ni nästa stora förändringsvåg i arbetslivet

Bygger på en föreläsningsserie där jag reder ut begreppet giggare och vad det betyder för arbetsgivare, ledare och HR-proffs. Genom inspiration, kunskap och exempel visar jag utvecklingen av giggekonomin, hur talangmarknadens spelregler ändras med giggarna, hur arbetsgivare kan hantera detta och var du som ledare och HR-proffs kan börja. Som entreprenör, föreläsare, giggaren och giggledare delar jag även egen erfarenhet.

>>State of Mind at Work – så blir du ditt bästa jag på jobbet

Föreläsning om boken och rörelsen State of Mind at Work om attityder och verktyg för att vinna i 2020-talets arbetsliv, där kreativitet, hjärnkapacitet och problemlösning är det mest värdefullaste resultatet vi kan skapa. Det handlar framförallt om att ta ansvar för och leda sig själv till att bli sitt bästa jag på jobbet. Föreläsningen har gjorts för både Svenska kunder och för internationella konferenser som Sime Stockholm och Business of Design Week i Hongkong.

Boka Tommie som föreläsare eller paneldeltagare 

Sagt om Tommie som föreläsare

”Vi anlitade Tommie för en presentation om trenderna inom digital HR och vi är mycket nöjda. Tommie är en professionell och inspirerande talare som bjuder på kunskap och insikter – levererat på ett personligt sätt.” – Ulrika Lindsjöö, Country Marketing Director, Questback

”Jag har vid flertalet tillfällen haft nöjet att lyssna på Tommie och nyligen hade han uppdraget att inspirera medlemmarna i ESK kring transparens och employer branding. Det är alltid inspirerande, intressant och mycket insiktsfullt att lyssna till Tommie – han har stor kunskap inom HR, Employer Branding och Digitalisering och han framför allt mycket professionellt och får en bra dialog med sin publik. Jag kan helt enkelt rekommendera honom varmt!” – Johan Redtzer, VD Cross Executive Search / Styrelsenmedlem Föreningen för Sveriges Executive Search Konsulter, ESK

”Tommie is an excellent lecturer on brand strategy development. He is not only well prepared, experienced and interesting, but also fun and knows what makes a good presentation.” – Hanna Larsson, Career Advisor, Handelshögskolan i Göteborg

”I can highly recommend Tommie as an inspirer regarding the latest HR and digital trends.” – Niklas Delmar, CEO, Michaël Berglund Search Group

Vad är HR’s uppdrag i digitaliseringen?

Tre minuters utdrag från föreläsning om digitaliseringen av HR med Tommie Cau (Jusek, 2018)

Tommie Cau, föreläsning på Jusek

Careereye, morgonseminarium 30 mars 2017

FAC944DD-CF6E-4215-AD04-6E3364A8035C

Comprend-Almedalen-Matchning2020 copy

_MG_8505 copy

IMG_2173

DSC_7437

SIME HR Summit Tommie intro

20

Tommie Cau, föreläsning hos Headagent på Kungsgatan 28

Jag har hittills haft nöjet att föreläsa och moderera events och workshops för kunder som Hyper Island, Ericsson, IBM, Potentialpark, Edge HR, Jusek, Högskolan i Jönköping, Green Bullet, Great Place to Work, Svevia, Stockholmsmässan, Karolinska, Tullverket, Företagsuniversitetet mfl.

Låter detta intressant?

Boka Tommie som föreläsare eller panelist

Postad i